Blog

SCREAM II (1)

In 2018 maakte ik deze foto “SCREAM II”. Het was een opdracht voor de Fotoclub waar ik lid van ben. Het thema was “Kracht”. Emoties zijn ook kracht was mijn idee. Dus wilde aan de slag met een model. Uiteindelijk is dit de foto geworden die ik toendertijd ingeleverd heb en waarmee ik ook maandwinnaar werd.

Op 7 augustus 2019 kreeg ik via instagram een bericht van Wendy of zij mijn foto na mocht tekenen. Uiteraard met vermelding naar mijn account, zei ze netjes.
Mijn model, aan wie ik natuurlijk ook toestemming gevraagd heb, en ik zelf vonden het wel leuk dat ze de foto de moeite waard vond om na te tekenen en waren ook zeer benieuwd naar het resultaat.
Wendy en ik hielden contact en zij stuurde ook af en toe foto’s van de vorderingen. Hieronder ga ik deze ook met jullie delen.
Ik ben zeer trots op het resultaat dat er uit gekomen is.

Dit is de video die Wendy zelf op haar account heeft geplaatst.

CONCERTFOTOGRAFIE

Op 20-10-2021 heb ik een workshop concertfotografie gedaan bij Perfectief. Erg leuk en leerzaam. De cursus werd gegeven door Dave van Hout, zelf een erg goede concertfotograaf.
Wat ik vooral fijn vond aan deze cursus is dat je ook veel leert over moeilijke lichtomstandigheden.
Enkele foto’s heb ik, met toestemming van de bandleden van Ragepyre op mijn website en social media gezet.
Tot mijn verbazing kreeg ik in november een mail van Stefan Siwabessy, kunstenaar en al een jaar of 14 gitarist in de band van Waylon.

Dat alleen al vond ik natuurlijk al erg leuk, maar vooral ook dat hij een foto van mij had uitgekozen om te gebruiken voor een kunstwerk. Deze is te vinden op zijn instagram: stefan_siwabessy_art. Beslist de moeite waard om eens te gaan kijken.
Hieronder ga ik de foto’s plaatsen met details van het kunstwerk en de oorspronkelijke foto en het kunstwerk zoals het geworden is. Benieuwd wat jullie er van vinden. Ik vind hem geweldig geworden!


SCREAM II (2)

Nog steeds krijg ik meldingen en of verzoeken van mensen die graag mijn foto willen tekenen. Ook zo van Toni Vizzini uit Canada. Als @Vizziniart ( https://www.instagram.com/vizziniart) te volgen op Instagram. Kijk maar eens daar, want hij maakt prachtige portretten/tekeningen.
Hieronder stapsgewijs zijn ontwikkelingen in het portret van Scream II.

De bijbehorende video die Toni plaatste op zijn Instagram.

https://www.instagram.com/vizziniart/


SCREAM II (3)

In april 2020 kreeg ik een verzoek van Milou Laroussiyen of zij de foto van de schreeuw mocht natekenen, zij was toen 16 jaar oud. Zij had de foto gevonden op internet en vond deze zo mooi dat ze hem graag wilde natekenen. Natuurlijk hadden wij daar geen problemen mee, het model en ikzelf en zeiden haar dat we zeer benieuwd waren naar het resultaat en of ze daar foto’s van wilde doorsturen. Dat heeft ze gedaan en ik mocht ze hier delen. Het heeft even geduurd, maar nu wil ik toch tijd maken om mijn belofte na te komen. Inmiddels is deze foto en ook een andere nog meerdere keren nagetekend en die komen hier ook nog te staan. We zijn nu dan ook al weer 3 jaar verder, zeg ik met het schaamrood op mijn kaken. 😅
Milou zit op dit moment in het eerste jaar van de opleiding Fine Art op ArtEZ. Ik wens haar daar heel veel succes met de opleiding, maar dat gaat vast goed komen met haar.

Milou heeft inmiddels ook een website en je kunt haar ook volgen via Instagram:

https://sites.google.com/view/miloularoussiyen
Milou Laroussiyen (@miloularoussiyen) • Instagram-foto’s en -video’s


SCREAM II (4)

Ook uit Duitsland, Koblenz, om precies te zijn kwam het verzoek om de foto van de schreeuw naar te mogen tekenen. Sarah Runkel was deze keer de artiest en ook zij deed dit op een fantastische manier.
Gaaf hoor, omdat weer te mogen zien, dat eindresultaat.
Helaas van haar alleen een foto van het eindresultaat, want prachtig is, maar het is ook zo leuk om soms filmpjes of foto’s van het hele traject te mogen ontvangen.

Sarah Runkel (@_sarah_runkel_) • Instagram-foto’s en -video’s


SCREAM I (1)

Vanuit München, ook Duitsland, kwam het verzoek of er een andere foto van de Schreeuw nagetekend mocht worden. Deze noem ik Scream I. Hier zit het model ook met de handen in het haar en dat is bij Scream II niet zo. Ook hier willigde ik het verzoek van de aanvrager in. Haar naam is Barbara Peregoncuk of op instagram te vinden als Basia (@drawing.basiek) • Instagram-foto’s en -video’s.
Ik kan ook hier niets anders zeggen dat dat ze fantastisch werk afgeleverd heeft. Het is ook mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen manier van werken, techniek en materiaal heeft. En hoe een foto levend wordt onder de handen van een echte kunstenaar.


SCREAM II (5)

Nummer 5 alweer van de kunstenaars die mijn foto nagetekend hebben. Gek idee dat zoveel jouw foto tegenkomen en die willen natekenen. En vooral diegene die er ook nog netjes toestemming voor vragen. Zo ook Ade, wonend in Nederland, maar geboren in Nigeria. Hij is een self-taught tekenaar en kijkt ook vooral naar anderen om daar weer van te leren. Dan is het nog veel meer bijzonder dat je dan zo’n resultaat weet neer te zetten!
En kijk vooral ook eens op zijn instagram account, want er komt vast nog veel meer moois van hem aan.
Ade (@_its.ade) | Instagram

SCREAM II (6)

Het volgende verzoek kwam helemaal uit Iran! Het moet niet gekker worden. Deze tekeningen zijn gemaakt door Anita Javdnezhad en zij woont in Teheran. Zij is schilderes en portrettekenaar. Ook zij heeft weer een fantastisch resultaat neer gezet en zelfs geëxposeerd met de tekening. Hieronder volgen wat fotos van het resultaat en de expositie.
Je kunt haar vonden op haar Instagram accounts:

| آنيتا | طراحي | سياه قلم |🦋 (@anitaadrawingart) | Instagram
Anita Javadnezhad (@drawings.by.anita) | Instagram

SCREAM II (7)

Italë, weer iets dichter bij huis, maar daar waren we nog niet geweest. Arianna Morelli, ook een self-taught tekenaar. Knap hoor. Ik zelf kan helemaal niet tekenen. Dus ik kijk mijn ogen uit hoe iedereen het hier gedaan heeft.
Arianna heeft weer een totaal eigen versie aan haar tekening van mijn foto gegeven. Blijft mooi om te zien hoe iedereen hier zijn eigen interpretatie aan geeft.

Ook haar kun je volgen op haar Instagram: Arianna | Gouache, Watercolour & Charcoal Art (@ariannamorelliart) | Instagram

SCREAM I (2)

Het tot nu toe laatste bezoek kwam vanuit Australië! Forster, New South Wales, op precies te zijn. Zo kom ik toch de hele wereld over, al is het dan niet persoonlijk. Wel heel gaaf, natuurlijk.
Kellie, de artiest achter deze tekening is uit haar comfort-zone gestapt en heeft deze tekening en nog een andere ingeleverd voor een expositie: Great Lakes Art Society. Het was voor haar de eerste keer dat ze haar werk aan de buitenwereld liet zien en niet alleen aan familie en vrienden.
Tot haar grote verbazing won haar tekening van mijn foto De Schreeuw I de eerste prijs en kreeg daar ook een heel mooi commentaar op. Dat is toch een prachtiege prestatie.

SCREAM II (8)

De meeste verzoeken krijg ik via Instagram. Dat is ook het grootste platform voor artiesten, lijkt wel. Zo ook het volgende verzoek van Lub (@drawings_by_lub) | Instagram. Nummer 8 die mijn photo nagetekend heeft. Al een tijdje geleden overigens, maar was een klein beetje achter met het bijwerken van mijn website. Dat ben ik nu aan het inhalen, maar ze staat wel door elkaar nu. Enfin, het gaat om de artiesten en het delen van hun werk. Hoe en in welke volgorde maakt niet uit.
Lub heeft er ook weer veel werk ingestoken om het portret tot zijn recht te doen komen en ook hem is dat zeer goed gelukt. Hij maakt overigens ook nog heel ander mooi werk, dus kijk beslist eens op zijn Instagram.

SCREAM II (9)

In 2021 kreeg ik toevallig werd ik op Instagram getagd in onderstaande tekening. Een heel eigen interpretatie van De Scream. In haar hashtags noemt Annica, de artiest het doodle. Een beetje gedachtenloos nagetekend, als ik de betekenis van doodle art een beetje goed begrepen heb. Annica komt uit Polen, daar was ik nog niet geweest. 😉 Dus weer een land dat ik kon afstrepen. Benieuwd wat er nog meer op mijn pad komt, en dat dat gebeuren is al zeker, maar daar kan ik verder nog niet veel over vertellen. Maar als het zover is, dat kunnen jullie dat hier ook weer lezen.

SCREAM II (10)

Begin april kreeg ik een mail van Jessica Lincke. Een Zweedse indie-author. Zij had net een nieuw book geschreven en was nu bezig met het ontwikkelen van een omslag. Zoekende op internet kwam, ook zij, mijn foto tegen via deze website en nog een andere. Zij vroeg me of ze deze mocht gebruiken bij het maken van de omslag van haar boek. Het werd uiteindelijk Scream II, zoals ik hem inmiddels noem.
Gisteren was de onthulling van de omslag en ik mag hem nu eindelijk delen! Ben er supertrots op dat mijn foto op een boek komt te staan! Het is een horrorverhaal en het boek heet Tormentum.
Hieronder deel ik de link van haar Instagram, zodat je zelf kunt kijken dat ik niet zomaar iets verzin. 😅

Författare | Lektör | Jessica Lincke (@forfattare.jessicat) • Instagram-foto’s en -video’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.