Blog

SCREAM II

In 2018 maakte ik deze foto “SCREAM II”. Het was een opdracht voor de Fotoclub waar ik lid van ben. Het thema was “Kracht”. Emoties zijn ook kracht was mijn idee. Dus wilde aan de slag met een model. Uiteindelijk is dit de foto geworden die ik toendertijd ingeleverd heb en waarmee ik ook maandwinnaar werd.

Op 7 augustus 2019 kreeg ik via instagram een bericht van Wendy of zij mijn foto na mocht tekenen. Uiteraard met vermelding naar mijn account, zei ze netjes.
Mijn model, aan wie ik natuurlijk ook toestemming gevraagd heb, en ik zelf vonden het wel leuk dat ze de foto de moeite waard vond om na te tekenen en waren ook zeer benieuwd naar het resultaat.
Wendy en ik hielden contact en zij stuurde ook af en toe foto’s van de vorderingen. Hieronder ga ik deze ook met jullie delen.
Ik ben zeer trots op het resultaat dat er uit gekomen is.

Wendy en ik zouden elkaar ook nog gaan ontmoeten, maar helaas heeft Corona daar een stokje voor gestoken. Maar dat het nog eens gaat gebeuren staat vast.

Dit is de video die Wendy zelf op haar account heeft geplaatst.

Concert Fotografie

Op 20-10-2021 heb ik een workshop concertfotografie gedaan bij Perfectief. Erg leuk en leerzaam. De cursus werd gegeven door Dave van Hout, zelf een erg goede concertfotograaf.
Wat ik vooral fijn vond aan deze cursus is dat je ook veel leert over moeilijke lichtomstandigheden.
Enkele foto’s heb ik, met toestemming van de bandleden van Ragepyre op mijn website en social media gezet.
Tot mijn verbazing kreeg ik in november een mail van Stefan Siwabessy, kunstenaar en al een jaar of 14 gitarist in de band van Waylon.

Dat alleen al vond ik natuurlijk al erg leuk, maar vooral ook dat hij een foto van mij had uitgekozen om te gebruiken voor een kunstwerk. Deze is te vinden op zijn instagram: stefan_siwabessy_art. Beslist de moeite waard om eens te gaan kijken.
Hieronder ga ik de foto’s plaatsen met details van het kunstwerk en de oorspronkelijke foto en het kunstwerk zoals het geworden is. Benieuwd wat jullie er van vinden. Ik vind hem geweldig geworden!


SCREAM II

Nog steeds krijg ik meldingen en of verzoeken van mensen die graag mijn foto willen tekenen. Ook zo van Toni Vizzini uit Canada. Als @Vizziniart ( https://www.instagram.com/vizziniart) te volgen op Instagram. Kijk maar eens daar, want hij maakt prachtige portretten/tekeningen.
Hieronder stapsgewijs zijn ontwikkelingen in het portret van Scream II.

De bijbehorende video die Toni plaatste op zijn Instagram.

https://www.instagram.com/vizziniart/